Kelan uutisia

22.4.2024

                                                                           Kelalta Infoa Tulkkauspalvelusta:

Meillä on Kelassa käynnissä kokeilu, jossa etäpalvelussa voi saada palvelua ja lyhytkestoisia tulkkauksia kirjoitustulkkauksena. Meille olisi erityisen tärkeää saada käyttäjiä palveluun ja ennen kaikkea käyttäjien palautetta palvelusta.

Etäpalvelussa voi asioida kirjoitetulla suomella ja saada kirjoitustulkkausta lyhytkestoisiin tilanteisiin kolmena päivänä viikossa. Etäpalvelussa voi hoitaa (esimerkiksi) tulkkauspalveluun liittyviä asioita, soittaa tulkin kanssa esimerkiksi Kelan asiakaspalveluun, päiväkotiin tai kouluun, varata lääkäriajan tai hoitaa yksinkertaisen pankkiasian.

Kirjoitustulkkausta voi kokeilla myös isommalla joukolla yhdessä tai kaverin kanssa. Etäpalvelun tulkin kanssa voi tovin harjoitella tekniikkaa tai kokeilla, millainen kommunikointikeino kirjoitetussa etäpalvelussa toimii itselle parhaiten.

Kirjoitustulkkausta saa etäpalvelussa tällä hetkellä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-12 ja torstaisin klo 12-15. Otamme mielellämme vastaan palautetta kirjoitustulkkauksen toimivuudesta ja aukioloajoista.

Käytätkö kirjoitustulkkausta? Kokeilemme etäpalvelussamme uutta palvelua, jossa voit asioida kirjoitetulla suomella ja saada kirjotustulkkausta lyhytkestoisiin tilanteisiin. Palvelu on avoinna ti ja ke klo 9-12 ja to klo 12-15. Pääset kokeilemaan etäpalvelua verkkosivuilta Vammaisten tulkkauspalvelun etäpalvelu | Henkilöasiakkaat | Kela

Använder du skrivtolkning? Vi testar en ny form av distansservice där du kan uträtta ärenden på skriven finska, eller använda distansservicen för korta skrivtolkningsuppdrag på distans. Distansservicen är öppen på tisdagar och onsdagar kl. 9-12 samt torsdagar kl. 12-15. Du kan prova distansservicen här Tolktjänstens distansservice | Privatpersoner | FPA (kela.fi)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠