Toimintaa

VINKKEJÄ

VAIHDA KUULOKOJEESI LETKU KERRAN KUUSSA, VAIKKAPA KUUKAUDEN 1. PÄIVÄNÄ. NÄIN VARMISTAT KUULOKOJEESI TOIMINNAN.

TIESITKÖ, että kuulokojeen paristo pitäisi ilmastoida, ennen kuin laitat sen paikalleen? Eli ota suojateippi pariston päältä pois ja anna pariston ilmastoitua n. 5 min ja laita vasta sitten paristo kojeeseesi. Ilmastoiminen pidentää pariston kestoa.

_____________________________________________
ILMOITUKSET

Yhdistyksen tapahtumista ja muutoksista ilmoitamme Keski - Uusimaan, Nurmijärven Uutisten ja Sipoon Sanomien yhdistyspalstoilla ja yhdistyksen omilla nettisivuilla osoitteessa: www.keskiuudenmaankuulo.fi ja www.facebook.com/keskiuudenmaan.kuulo

*************************************************************

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Hyvä Keski-Uudenmaan Kuulo ry:n jäsen,

Kirjoitan sinulle tämän vuoden alusta aloittaneena puheenjohtajana. Olen ollut yhdistyksemme toiminnassa aktiivisesti mukana kymmenkunta vuotta, viimeksi varapuheenjohtajana. Joku on minulle kertonut, että minulla on myös yhdistyksen komein titteli, kuulolähetti. Haluaisitko sinä sen seuraavaksi? 

Aloittavana puheenjohtajana pohdin parhaillaan sitä, miten haluaisit yhdistystämme kehitettävän. Meille on vuosien saatossa muotoutunut toimintamalli ja -tapa, joka on omasta mielestämme hyvä ja vastaa jäseniemme odotuksia. Uskallan olettaa, että kuulolähipalvelu on tärkein ja vaikuttavin toimintamuotomme, jonka haluat jatkuvan ja jota pidät tärkeänä. Onko muu toimintamme sinun mielestäsi tarpeeksi vaikuttavaa ja saammeko huonokuuloisten asiaa esiin? Onko sinulla ehkä jokin kuuloon liittyvä asia, joka on itsellesi tärkeä ja johon haluaisit meidän yhdistyksenä vaikuttavan? Vaikkapa induktiosilmukan asentaminen johonkin paikkaan, jossa asioit tms.

Olet yhtenä jäsenenä mukana noin 1000 jäsenen yhdistyksessä. Suurinta osaa jäsenistöä toimintamme tulee tyydyttää. Kuulutko sinä niihin vai kaipaatko jotakin uutta ja oletko ehkä valmis tulemaan aktiivisemmin mukaan toimintaamme? Olemme kaikki valmiita ottamaan sinut mukaan. Yhteystiedot löytyvät tämän lehden sivuilta.

Toiminta-alueemme laajuus on meille haaste. Ehkä koet, että aktiivista toimintamme tulee lisätä Hyrylä – Kerava – Järvenpää -alueiden ulkopuolelle. Tämä alueellisen tasapainon parantaminen on yksi tavoitteemme. Sen saavuttamiseksi haluaisimme lisää aktiivisia jäseniä. Nurmijärvi on yksi sellainen alue, jolla toimintaa voitaisiin lisätä, varsinkin kun jäsenmäärämme on kasvanut viime aikoina kunnan alueella. Jos asut Nurmijärvellä ja asia sinua kiinnostaa, ota yhteyttä. 

Yhdistyksemme syyskokouksen vallitsema hallitus on aloittanut toimintansa vuoden vaihteessa. Meillä on hyvä pohja, jolta ponnistaa. Toimintaa ei kehitetä yhdessä yössä, vaan pitkäjänteisesti ja harkiten.

Huomaan esittäneeni sinulle monta kysymystä mutten kovinkaan montaa vastausta. Ole rohkeasti yhteydessä ja tule mukaan vaikuttamaan.

HYVÄÄ ALKAVAA KEVÄTTALVEA SINULLE!

Ari Haapanen

*************************************************************

JÄSENTARJOUS

Hallitus päätti jatkaa paristojen ”korona-ajan jäsentarjousta” toistaiseksi, eli 2,50 €/kiekko kaikki koot.

*************************************************************

Yhdistyksemme on jo pidempään onnitellut tasavuosia täyttäneitä jäseniään syntymäpäiväkortilla. Käytäntö on ollut hieno ja siitä on saatu paljon kiitosta.

Yhdistyksemme hallitus on päättänyt lopettaa korttien lähettämisen ja lahjoittaa säästyneet varat Ukrainaan Punaisen Ristin avustustyöhön.

Lahjoituksemme myötä toivotamme kaikille tänä vuonna tasavuosia täyttäville jäsenillemme

OIKEIN HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ!

Keski-Uudenmaan Kuulo ry

Hallitus

************************************************************
TULEVAA TOIMINTAA 


LIIKUNTAABOCCIAA pelataan myös kevätkaudella tuttuun aikaan eli keskiviikkoisin 

klo 15.00–16.30 Hyrylän uimahallin alakerrassa. 

Lisätietoja Veikko Vainio puh. 040 9382 552 KEILAKERHON aika on entinen eli tiistai klo 15–16.

Toiveena on, että kaikki keilaajamme ilmoittavat Unto Apelille yhteystietonsa, sekä varmistavat keilausvuoronsa. Tällä hetkellä varauksemme on neljä rataa, kahdeksan keilaajaa, mutta kerralla mahtuu enemmänkin. Yleensä ratoja on vapaana.

Unton puhelin no: 040 5893 899.

*************************************************************

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

Tule viettämään mukavaa ja leppoisaa 

Ystävänpäivän iltaa tiistaina 14.2. klo 16-19 

Mäntymäelle Hyrylään os. Luurikuja 1. 

Pelataan erilaisia pelejä kuten esim. Huojuva tornia, lautapelejä, yatsya, korttipelejä. Tai tuo oma pelisi. 

Tai tule muuten vaan juttelemaan ja kahville. Emäntämme Raija ja kokkimme Juhani tarjoavat kahvin ja leivonnaisten lisäksi grillimakkaraa (säävaraus).

Arpajaiset. Varaa mukaasi pikkurahaa. 


Kuulolähipalvelua on samana iltana klo 17-18. 

Saatavilla mm. paristoja ja letkua.


Tervetuloa!

*************************************************************

HUOM! VUODEN 2023 JÄSENMAKSUT 

Kuuloliitto lähettää huhtikuussa jäsenmaksulaskun, jossa on mukana jäsenkortti. Siihen saakka kelpaa viimevuotinen tai uusien jäsenien väliaikainen jäsenkortti.

*************************************************************

KONSERTTI KERAVA-SALISSA KESKIKATU 3, 

LA 11.3. KLO 15

VIE MEIDÄT RAKKAUTEEN

Tunnelmallisessa konsertissa kuullaan suomalaisille rakkaita tangoja ja muita lauluviihteen helmiä vuosikymmenten varrelta. Lauluja esittävät viihteen mestarit ARJA KORISEVA JA HANNU LEHTONEN. Laulujen lisäksi kuullaan upeita instrumenttinumeroita, kun mukana ovat taitavat muusikot, pianisti Minna Lintukangas ja kultaisen harmonikan voittaja Jarno Kuusisto. 

Konsertin jäsenhinta on 26 € ja ei-jäseneltä 30 €.

Olemme varanneet 50 lippua.

Ilmoittautumiset Raija Lehikoiselle puh. 050 5780 878 viimeistään 15.2. Voit ilmoittautua myös tekstiviestillä. Maksu yhdistyksen tilille 15.2. mennessä Keski-Uudenmaan Kuulo ry FI07 4055 6920 0445 45.

Omin kyydein.

*************************************************************

KEVÄTKOKOUS KERAVALLA PE 17.3.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään Keravalla Viertolassa Timontie 4 perjantaina 17.3. klo 14–16.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä käsitellään yhdistyksen sääntömuutosta. Kuuloliiton uusien sääntöjen mukaan valitaan liittokokousedustaja vuosittain. Kokouksen alussa jaetaan esityslista, on myös sivulla 16. Tilassa on käytössä induktiosilmukka. Kokouksessa on myös kirjoitustulkkaus.

Kokouksen aluksi klo 14–15 yhdistys tarjoaa kokoukseen osallistujille lounaan. Tarjoilun takia kokoukseen tulijoita pyydetään ilmoittautumaan 9.3. mennessä sihteerille Arja Virolaiselle puh. 050 3221 340. 

Tervetuloa!

*************************************************************

Kevätpäiväntasaus on 20.3.

ja

kesäaika alkaa 26.3.

*************************************************************

Vaalikeräystalkoot - Pieni Ele

Eduskuntavaalit ovat huhtikuussa. 

Varsinainen äänestyspäivä on 2.4.2023. 

Ennakkoäänestyspäivät ovat 22.3.-28.3.2023

Olemme keräyksessä mukana. Vaalikeräystuotolla saamme yhdistyksellemme varoja virkistystoimintaamme esim. teatteriretkiin ja konsertteihin. 

TOIVOMME SINULTA, HYVÄ JÄSEN, ETTÄ VOIT ANTAA VÄHÄN AIKAASI JA TULISIT LIPASVAHDIKSI .

Hallitus

*************************************************************

Suomi sävelin -konsertti 16.4.2023 klo 15

Kerava-sali, Keskikatu 3

Keravan Ooppera tuottaa Suomi sävelin -konsertin yhteistyössä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan kanssa. Konsertissa kuullaan suomalaista laulu- ja soitinmusiikkia itsenäisyytemme ajalta. Konsertin kesto on kaksi tuntia, mikä sisältää väliajan.

Lipun hinta 25 €. Ilmoittautumiset Huom 28.2. mennessä Arja Virolainen puh. 050 3221 340. Maksu maksettava 28.2. mennessä yhdistyksen tilille 

FI07 4055 6920 0445 45

Omin kyydein

************************************************************

KEVÄTRETKI IMATRALLE

Hei, lähde virkistysretkelle Imatralle pe 21.4.–su 23.4. Ohjelmassa teatteriesitys ja miniloma kylpylässä.

Ohjelma:

Perjantaina lähdemme matkaan puolilta päivin, majoitumme Imatran kylpylään, josta menemme illalla Imatran teatteriin katsomaan ja kuulemaan PIAF-pikkuvarpunen esitystä. Esityksessä kuullaan lukuisia Piafin ikivihreitä menestyskappaleita kuten Hymni rakkaudelle, En kadu mitään, Milord, Karuselli, La vie en Rose… 

Piafin kuolemasta tulee 2023 kuluneeksi 60 vuotta. Englantilaisen Pam Gemsin musiikkinäytelmä on ollut valtaisa menestys ympäri maailmaa jo vuoden 1978 Lontoon kantaesityksestään lähtien. Teatteri Imatraan esityksen ohjaa teatterinjohtaja Timo Rissanen, ja Piafin suuressa roolissa nähdään Hanna Kaskela.

Olemme kaksi yötä Imatran Kylpylässä, jossa kylpylä Taikametsän ja kuntosalin vapaa käyttö ja tunnin keilavuoro.

Lauantaina omatoiminen ohjelma.

Sunnuntaina lähdemme kotimatkalle buffet-aamiaisen jälkeen.


Matkan hinta: 

2-hengen huoneessa jäseneltä 199 €, ei-jäseneltä 239 € 

3-hengen huoneessa jäsenhinta 199 €, ei-jäseneltä 239 €

1-hengen huoneessa jäsenhinta 269 € , ei-jäseneltä 309 €

Matkan hintaan sisältyy: teatterilippu, 2 yötä valitussa huoneessa, 2 päivällistä, 2 buffet-aamiaista, kylpylä Taikametsän ja kuntosalin vapaa käyttö ja tunnin keilavuoro sekä bussikuljetus.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut 17.3. mennessä Raija Lehikoinen puh. 050 5780 878. Voit ilmoittautua myös tekstiviestillä. Retki maksettava 17.3. mennessä yhdistyksen tilille FI07 4055 6920 0445 45.

Olemme varanneet 50 lippua. Retki toteutuu, jos lähtijöitä on 30.

Bussireitti ilmoitetaan myöhemmin, kun tiedetään lähtijät.

Bussi TT-matkat

*************************************************************

PELI-ILTA ti 9.5. klo 16-19 Hyrylässä

Kuulolähipalvelutunti klo 17-18

Tule viettämään mukavaa, leppoisaa peli-iltaa tiistaina 9.5. klo 16-19 Mäntymäelle Hyrylään os. Luurikuja 1. 

Pelataan erilaisia pelejä tai tule muuten vaan juttelemaan ja kahville. Kokkimme Juhani tarjoaa kahvin lisäksi grillimakkaraa. Arpajaiset. 

Ilmoittaudu tarjoilun takia 4.5. mennessä Arja Virolaiselle 050 3221 340.

Tervetuloa!

*************************************************************

PÄIVÄN RETKI PORKKALAAN 23.5.

Lähde tutustumaan Porkkalan alueen mielenkiintoiseen historiaan tiistaina 23.5. Kohteina ovat Pokrovan luostari, Riemukaari Siuntio, Grefvaksen bunkkeri Degerby, Igor-museo Degerby, ja Sjundbyn linnan alue Siuntio. Lounaan syömme luostarissa ja iltapäiväkahvit Kehlan tallikahvilassa.

Retken jäsenhinta on 76 € ja ei-jäseneltä 81 €. 

Ilmoittautumiset Raija Lehikoinen 25.4. mennessä puh. 050 5780 878. Voit ilmoittautua myös tekstiviestillä. Retki maksettava 25.4. mennessä yhdistyksen tilille FI07 4055 6920 0445 45.

Retken hintaan sisältyy oppaan palvelut, sisäänpääsyt ja paikallisopastukset, lounas, iltapäiväkahvi ja makea sekä bussikuljetus. 

Retki toteutuu, jos lähtijöitä on 30.

Bussin aikataulu ilmoitetaan myöhemmin, kun tiedetään lähtijät.

Bussi TT-matkat

Lisätietoja retkestä täältä

*************************************************************

ENNAKKOTIETOJA TULEVISTA RETKISTÄ

Kesäretki Tampereelle kesäteatteriin ja Ikaalisten kylpylään 9.8- ?

Retki Kopolaan 5.9–6.9.

Lisätietoja Raija Lehikoinen puh. 050 5780 878

*************************************************************

KUULOLIITON KURSSIT

Viimeisimmässä Kuuloviestissä no 5 oli sivulla 29 ilmoitus Kuuloliiton järjestämistä kursseista 2023. Kuuloliiton kurssit on tarkoitettu ikääntyneille kuulokojeen käyttäjille ja heidän läheisilleen. Lisäksi liitto järjestää tinnitusteemaisen kurssin kaikenikäisille. Kurssit toteutetaan STEA:n avustuksella ja ne ovat osallistujille maksuttomia, mutta matkakuluista osallistujat vastaavat itse.

Kopolan kurssit (Kuhmoinen): 13.2.-17.2. / 6.-10.3. / 20.-24.3. / 24.-28.4. / 

8.-12.5. / 26.-30.6. / 21.-25.8./ 11.-15.9./ 2.10.-6.10./ 6.-10.11.

Hakemukset tulee lähettää kuusi viikkoa ennen kurssin ajankohtaa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssivalinnasta noin kolme viikkoa ennen kurssia.

Lisätiedot ja hakemukset asiantuntija Sanna Lehtoväre 

sanna.lehtovare@kuuloliitto.fi puh. 040 7703 803. 

Kopolan kurssikeskus Vesijärventie 50 , PL 11, 17801 Kuhmoinen.

Kuuloviestissä on tietoja myös muista tuetuista lomista huonokuuloisille ja heidän läheisilleen sivuilla 30-31.

*************************************************************

VINKKEJÄ

VAIHDA KUULOKOJEESI LETKU KERRAN KUUSSA, VAIKKAPA KUUKAUDEN 1. PÄIVÄNÄ. NÄIN VARMISTAT KUULOKOJEESI TOIMINNAN.

TIESITKÖ, että kuulokojeen paristo pitäisi ilmastoida, ennen kuin laitat sen paikalleen? Eli ota suojateippi pariston päältä pois ja anna pariston ilmastoitua n. 5 min ja laita vasta sitten paristo kojeeseesi. Ilmastoiminen pidentää pariston kestoa.

*************************************************************